x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin va pleca fără Mistral din Australia

Putin va pleca fără Mistral din Australia

de Dan Constantin    |    15 Noi 2014   •   11:11
Putin va pleca fără Mistral din Australia

Întâlnirea dintre președinții Franței și Rusiei, anunțată pentru această dimineață în Australia, la Brisbane, nu va duce la obținerea unui termen clar pentru livrarea primului vas portelicoptere Mistral. Comandat pentru modernizarea flotei militare a Rusiei, vasul este finalizat, a făcut probe de mare cu echipajul rus la bord, dar este blocat ca urmare a presiunii aliaților din NATO.
 
Hollande și Putin participă la reuniunea G-20, care reunește liderii țărilor cele mai bogate ale lumii, însoțiți de guvernatorii bancilor centrale. O persoană oficială din echipa președintelui Hollande, citată de Le Monde, a spus că în întâlnirea cu Putin nu se va pronunța cuvântul Mistral.

Într-un interviu pentru agenția TASS, difuzat vineri, în preziua deschiderii summit-ului G-20, Putin a subliniat din nou inutilitatea sancțiunilor aplicate Rusiei, care lovesc și în țările partenere. El a spus că în Germania sunt 300.000 de locuri de muncă legate direct de contractele cu Rusia. Dacă nu mai sunt comenzi, ele sunt amenințate, iar redirecționarea activității cere timp.

Putin se va întâlni la Brisbane și cu Angela Merkel, tonul discuțiilor fiind dat de interesele reciproce, după aprecierea președintelui rus.

×
Subiecte în articol: nave mistral summit g 20 Vladimir Putin