x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul Şor, acuzat de legături cu Rusia, interzis în Republica Moldova. Maia Sandu salută decizia

Partidul Şor, acuzat de legături cu Rusia, interzis în Republica Moldova. Maia Sandu salută decizia

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   20:43
Partidul Şor, acuzat de legături cu Rusia, interzis în Republica Moldova. Maia Sandu salută decizia

Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis, luni, dizolvarea formaţiunii Şor, condusă de oligarhul prorus Ilan Şor, aflat în exil, iar acţiunea judiciară a fost salutată de preşedintele Maia Sandu.

"Partidul Șor se consideră dizolvat. Niciun act al organelor acestui partid adoptat după prezentarea hotărârii nu are valoare juridică. Ministerul Justiției va desemna o comisie de lichidare a Partidului Șor, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestui partid din Registrul de Stat al persoanelor juridice", a decis Curtea Constituţională din Republica Moldova, conform cotidianului Jurnal de Chişinău.

Parlamentarii din cadrul formaţiunii Şor îşi vor continua mandatele ca independenţi. Decizia a fost luată după o sesizare a Guvernului de la Chişinău, principalul argument invocat fiind condamnarea definitivă a lui Ilan Șor la 15 ani de închisoare într-un dosar de fraudă. De asemenea, Guvernul moldovean acuză formaţiunea Șor de legături cu Rusia.

"Este o decizie foarte aşteptată de societate", a reacţionat preşedintele Maia Sandu, conform cotidianului Le Monde.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Ilan Şor r moldova