x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O rachetă de croazieră rusă a încălcat spaţiul aerian al Poloniei

O rachetă de croazieră rusă a încălcat spaţiul aerian al Poloniei

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2024   •   20:20
O rachetă de croazieră rusă a încălcat spaţiul aerian al Poloniei

O rachetă de croazieră lansată de Rusia împotriva unor ţinte din vestul Ucrainei a încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian al Poloniei, a anunţat, duminică, armata poloneză, relatează AFP şi Reuters.

Timp de circa 40 de secunde, "una dintre rachetele de croazieră lansate în cursul nopţii de aviaţia (...) Federaţiei Ruse a încălcat spaţiul aerian polonez", a declarat comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze.

"Obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow (est) şi a rămas acolo timp de 39 de secunde", a precizat sursa citată, subliniind că racheta a fost observată de radarele militare pe toată durata zborului.

"Armata poloneză monitorizează constant situaţia de pe teritoriul ucrainean şi rămâne permanent în stare de alertă pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez", a precizat armata.

În urma acestui incident, "au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez. Aviaţia poloneză şi aliată, printre altele, a fost activată", a mai spus în comunicatul său comandamentul operaţional al forţelor armate.

Un alt incident de acest gen a avut loc în decembrie anul trecut când o rachetă rusă a pătruns în spaţiul aerian polonez înainte de a-l părăsi câteva minute mai târziu, în direcţia Ucrainei.

În noiembrie 2022, o rachetă ucraineană a căzut în satul polonez Przewodow, în apropiere de graniţa cu Ucraina, provocând moartea a două persoane.

×