x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război la beție între armata rusă și mercenarii Wagner

Război la beție între armata rusă și mercenarii Wagner

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   06:45
Război la beție între armata rusă și mercenarii Wagner

Nou episod care dezvăluie tensiunile de pe partea rusă a frontului din Ucraina, dintre armata regulată și cea privată a lui Evgheni Prigojin.

 

Grupul de mercenari a anunțat că a reținut un ofițer rus care ar fi deschis focul asupra unui vehicul Wagner. Într-un videoclip, ofițerul în cauză spune că incidentul s-a petrecut în timp ce era beat dar că, în general, are antipatie față de Wagner. Întrebat de ce nu-i place grupul lui Prigozhin, ofițerul a răspuns că „nu știe”.

 

Cu puțin timp înainte de difuzarea videoclipului, Evgheni Prigozhin a publicat un raport în care susține că armata rusă a minat drumurile pe care le folosea Wagner pentru a părăsi orașul Bakhmut.

 

Deși afirmațiile făcute de grupul Wagner sunt greu de verificat, ultimele acuzații sunt un alt semn al relației dificile dintre compania militară privată, care a suferit pierderi uriașe în lupta pentru Bakhmut, și ministerul rus al apărării.

 

Luni, Prigojin a criticat din nou conducerea militară a Rusiei, susținând că armata rusă a pierdut controlul asupra unora dintre pozițiile sale în jurul lui Bakhmut, calificând acest lucru drept o „rușine”.

 

El a făcut apel la ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi la şeful Statului Major general, Valery Gerasimov, să vină în prima linie şi să-şi adună trupele, despre care a susţinut că se retrag în linişte. „Puteți să o faceți! Și dacă nu puteți, vei muri eroi”, le-a transmis Prigojin.

×
Subiecte în articol: razboi armata mercenari