x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul din Ucraina: Mobilizare de trupe în sudul țării

Războiul din Ucraina: Mobilizare de trupe în sudul țării

18 Iul 2022   •   09:12
 Războiul din Ucraina: Mobilizare de trupe în sudul țării

Autoritățile ucrainene susțin că rușii își consolidează prezența în sudul Ucrainei, în special în zonele atacate de forțele ucrainene, potrivit CNN.

Oficialii ucraineni spun că trupe din Rusia și echipament militar rusesc se deplasează constant spre vest, de la Mariupol către alte părți din sudul Ucrainei, unde forțele ucrainene sunt în ofensivă.

Afirmația este susținută de înregistrări video în care apar blindate rusești care se deplasează prin sudul Ucrainei.
„Continuăm să înregistrăm mișcarea echipamentelor militare prin Mariupol", a declarat Petro Andriușenko, un consilier al primarului din orașul ocupat.

Andriushenko, care nu se află în Mariupol, a declarat că „un convoi mare de până la 100 de unități de echipament militar a trecut sâmbătă prin oraș în direcția regiunii Zaporojia".

Coloana avea și vehicule de luptă de infanterie.

„În plus, un număr mare de soldați ruși, aduși cu camioane KAMAZ, s-au instalat în satele din districtele Nikolske și Manhush", a precizat consilierul ucrainean.

Săptămâna trecută, CNN a localizat un convoi militar rusesc de mari dimensiuni care se îndrepta spre vest, în apropiere de orașul Melitopol din regiunea Zaporojia.

De asemenea, fotografiile postate pe 15 iulie într-un grup al comunității locale din Mariupol păreau să arate vehicule militare rusești în mișcare prin oraș, în drum spre Berdiansk.

Unii analiști independenți cred că rușii își deplasează forțele spre vest, probabil pentru a sprijini forțele rusești care se află în defensivă în Herson după ce au fost atacate de armele ucrainene cu rază lungă de acțiune.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina