x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul gunoaielor: Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu deșeuri către Coreea de Sud

Războiul gunoaielor: Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu deșeuri către Coreea de Sud

de Redacție Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   10:40
Războiul gunoaielor: Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu deșeuri către Coreea de Sud
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a reînceput să trimită baloane cu gunoaie peste graniță către Coreea de Sud, au anunțat duminică oficiali citați de Reuters.

Zeci de baloane cu gunoaie atașate au fost găsite în Seul și în zonele din apropierea graniței în cursul nopții și la începutul zilei de duminică.

Armata sud-coreeană a declarat duminică că ia baloanele „foarte în serios” și că este în alertă pentru a lua măsuri de răspuns, dacă este necesar.

Coreea de Sud a avertizat că va lua măsuri „insuportabile” împotriva Nordului pentru trimiterea baloanelor de gunoi, care ar putea include difuzarea de emisiuni de propagandă de la difuzoare uriașe instalate la graniță, îndreptate către Nord.

Guvernul nord-coreean a declarat că baloanele au fost trimise ca represalii la pliantele anti-Nord lansate de activiștii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă și a lansat sute de baloane începând cu sfârșitul lunii mai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×