x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul ruso-georgian: "singura decizie bună", potrivit lui Medvedev

Războiul ruso-georgian: "singura decizie bună", potrivit lui Medvedev

de Agerpres    |    08 Aug 2014   •   23:56
Războiul ruso-georgian: "singura decizie bună", potrivit lui Medvedev

Primul ministru rus Dmitri Medvedev a declarat vineri că a luat "singura decizie bună" posibilă prin lansarea unei operaţiuni militare ruse contra forţelor georgiene în Osetia de Sud, comentând războiul fulger dintre Tbilisi şi Moscova din august 2008.

"A trebuit să iau în acel moment una dintre cele mai dificile decizii din viaţa mea. Şi să anunţ începutul unei operaţiuni pentru a forţa Georgia să facă pace. Astăzi, am văzut că a fost singura decizie bună", a afirmat el pe reţeaua socială Facebook, la împlinirea a şase ani de la acest război fulger.

"Astăzi există două noi state pe hartă: Osetia de Sud şi Abhazia", pe care Rusia le recunoaşte, spre deosebire de ţările occidentale, a adăugat Medvedev, care fusese ales preşedinte cu câteva luni înainte de începutul războiului.

"Acceptarea existenţei acestor state a complicat relaţiile dintre Rusia şi Occident. Dar comunitatea internaţională a găsit în ea suficientă înţelepciune şi putere pentru a înţelege Rusia", a estimat el.

Războiul ruso-georgian din 2008, declanşat de Georgia care a vrut să recapete controlul asupra regiunii separatiste Osetia de Sud, s-a încheiat pentru Tbilisi cu o înfrângere zdrobitoare după cinci zile şi proclamarea independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei, un alt teritoriu separatist, spre disperarea Vestului, aminteşte AFP. 

×