x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răzbunarea Turciei: Forțele aeriene atacă ținte ale militanților kurzi din Irak și Siria în urma atentatului terorist de la Ankara

Răzbunarea Turciei: Forțele aeriene atacă ținte ale militanților kurzi din Irak și Siria în urma atentatului terorist de la Ankara

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2024   •   07:49
Răzbunarea Turciei: Forțele aeriene atacă ținte ale militanților kurzi din Irak și Siria în urma atentatului terorist de la Ankara
Sursa foto: Hepta

Forțele aeriene ale Turciei au lovit miercuri ținte ale militanților kurzi în Irak și Siria, într-o ripostă aparentă la un atacul de la o companie de apărare de stat cheie în urma căruia au murit cinci persoane și alte peste 20 au fost rănite, potrivit AP News.

Ministerul Apărării a declarat că mai mult de 30 de ținte au fost „distruse” în ofensiva aeriană, fără a oferi detalii cu privire la locațiile care au fost lovite. Acesta a afirmat că au fost luate „tot felul de măsuri de precauție” pentru a preveni afectarea civililor.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce presupuși militanți kurzi au detonat explozibili și au deschis focul asupra companiei aerospațiale și de apărare TUSAS. Cei doi atacatori - un bărbat și o femeie - au fost de asemenea uciși, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya. Cel puțin 22 de persoane, inclusiv șapte membri ai personalului de securitate, au fost rănite în timpul atacului.

Yerlikaya a declarat că se crede că Partidul Muncitorilor din Kurdistan, sau PKK, se află în spatele atacului de la compania de apărare. Ministrul Apărării, Yasar Guler, a arătat, de asemenea, cu degetul spre PKK.

„Le dăm acestor ticăloși ai PKK pedeapsa pe care o merită de fiecare dată. Dar niciodată nu le vine mintea la cap”, a spus Guler. „Îi vom urmări până când ultimul terorist va fi eliminat”.

Turcia efectuează în mod regulat lovituri aeriene împotriva PKK - care are un punct de sprijin în Irak - și împotriva unui grup de miliție kurdă din Siria care este afiliat militanților.

Nu a existat nicio declarație din partea PKK.

Gruparea Stat Islamic și extremiștii de stânga au comis, de asemenea, atacuri în trecut în Turcia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Turcia kurzi irak Siria