x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Readus la viaţă de atingerea mamei

Readus la viaţă de atingerea mamei

de Irina Cristea    |    26 Aug 2010   •   00:00
Readus la viaţă de atingerea mamei

Un bebeluş născut prematur şi declarat mort a început să dea semne de viaţă după ce mama sa l-a ţinut la piept, l-a mângâiat şi i-a vorbit, luându-şi rămas bun. Cazul s-a petrecut în Australia, potrivit publicaţiei Daily Mail.

Jamie Ogg şi sora sa geamănă s-au născut la 27 de săptămâni. Medicii au reuşit să o stabilizeze pe fetiţă, dar i-au spus mamei că băieţelul nu a putut fi ţinut în viaţă. "Eu şi partenerul meu, David, am vrut să ne luăm adio de la bebeluş, iar medicul ni l-a adus învăşurat într-o păturică albă. Era inert. Mânuţele şi picioruşele îi atârnau pe lângă corp. L-am luat în braţe şi, alături de David, am plâns, i-am vorbit, l-am mângâiat, ţinându-l strâns, cât mai aproape de trupul meu", a povestit mama într-un show televizat la care a luat parte şi Jamie, acum în vârstă de 5 luni.

După două ore, bebeluşul a început să dea semne de viaţă. "Mai întâi a început să scoată un fel de oftat. Nu îmi venea să cred. Am început amândoi să îi vorbim, i-am spus că îl cheamă Jamie, că noi suntem părinţii săi şi că are o soră. I-am povestit ce planuri de viitor ne-am făcut pentru el. Din când în când, părea că încearcă să respire. Apoi a deschis ochii şi a mişcat puţin capul. Am trimis repede după medicul cu care am născut, spunând că băieţelul dă semne de viaţă, dar n-a binevoit să vină să îl vadă. A trimis, în schimb, o moaşă cu mesajul că este vorba despre reflexe naturale şi că e imposibil ca micuţul să fie în viaţă. Atunci l-am întrebat pe David: «Şi dacă o să trăiască?». Iar el mi-a spus: «În cazul ăsta, am fi cei mai norocoşi părinţi din lume»", şi-a amintit femeia.

Într-un final, doctorul a venit să vadă minunea. "Şi-a pus stetoscopul, a ascultat ritmul bătăilor de inimă şi a început să-şi clatine capul. Spunea: «Nu pot să cred, nu pot să cred!»", şi-a amintit australianca.
Femeia pledează acum pentru importanţa atingerii materne, mai ales în cazul bebeluşilor care se nasc cu probleme. Tehnica este tot mai răspândită în spitalele din Australia.

×
Subiecte în articol: externe