x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în vizită în SUA pe 9 mai

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în vizită în SUA pe 9 mai

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2024   •   16:45
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în vizită în SUA pe 9 mai
Sursa foto: Hepta

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii pe 9 mai, a anunţat vineri un responsabil turc din sfera securităţii, informează Reuters.

Va fi prima vizită a lui Erdogan la Casa Albă în timpul administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden.

Separat, şeful serviciului turc de informaţii MIT, Ibrahim Kalin, se întâlneşte vineri cu membri ai Camerei Reprezentanţilor a SUA în scopul de a discuta despre viitoarea vizită a
preşedintelui turc şi despre alte probleme bilaterale, a menţionat oficialul citat.

În februarie, Recep Tayyip Erdogan a afirmat că punctele de vedere ale Turciei şi SUA sunt convergente în tot mai multe dosare şi a evidenţiat tendinţa pozitivă a relaţiilor dintre Ankara şi Washington, după avansarea contractului de achiziţionare a unor avioane militare americane F-16 de către Turcia.

Guvernul american şi-a dat acordul pe 26 ianuarie pentru această vânzare, în valoare de 23 de miliarde de dolari, la trei zile după ce Ankara a ratificat aderarea Suediei la NATO. Congresul de la Washington bloca anterior tranzacţia din motive politice, legate în principal de tensiunile Turciei cu Grecia şi de situaţia drepturilor omului în Turcia. 

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan vizita sua