x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Record: Cel mai scund bărbat din lume măsoară doar 65,24 cm

Record: Cel mai scund bărbat din lume măsoară doar 65,24 cm

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2023   •   09:20
Record: Cel mai scund bărbat din lume măsoară doar  65,24 cm
Sursa foto: Hepta

Afshin Ghaderzadeh (Iran), în vârstă de 20 de ani, este cel mai scund bărbat din lume care trăieşte, iar acum este confirmat că are şi cele mai mici mâini bărbăteşti din lume.

Acest record a fost stabilit ca distanţa de la vârful degetului mijlociu până la pliul de sub palmă unde începe încheietura mâinii.

Mâna stângă a lui Afshin măsoară 6,7 cm, iar mâna sa dreaptă este de 6,4 cm. Mâinile lui sunt de aproape trei ori mai scurte decât ale unui bărbat adult mediu.

După ce a stabilit acest record, Afshin şi familia sa au glumit că mâinile lui ar putea fi cele mai mici din lume, dar dacă i s-ar fi măsurat nasul, nu s-ar mai fi stabilit niciun record.

Afshin este al patrulea cel mai scund bărbat verificat vreodată de Guinness World Records, cu o înălţime de 65,24 cm, potrivit Guinness World Records.

Când Guinness a vorbit pentru prima dată cu el în decembrie, a spus: „Ştiu cine este cel mai înalt om din lume. S-ar putea să încap în palmele lui”.

La fel ca Afshin, Sultan Kösen, cel mai înalt om din lume care trăieşte, are şi un record stabilit de cele mai mari mâini din lume. Sunt cele mai mari mâini ale unui om viu, fiecare măsurând 28,5 cm în lungime şi 30,48 cm în lăţime, ceea ce înseamnă că Afshin are dreptate: el ar putea într-adevăr să se potrivească în mâinile lui Sultan.

Afshin a fost descoperit într-un sat îndepărtat situat în judeţul Bukan, provincia Azerbaidjan de Vest, Iran şi poate vorbi atât kurdă, cât şi persană, folosind dialectul farsi. De când a devenit deţinător al recordului, lui Afshin i-a plăcut să vadă câteva ţări noi. El a vizitat biroul Guinness din Dubai pentru a-i fi confirmat recordul înălţimii, unde şi-a bifat un punct de pe lista sa vizitând cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa.

Afshin se bucură foarte mult de noua sa faimă, deoarece a văzut anterior astfel de oportunităţi ca fiind de neatins pentru o persoană ca el.

A crescut în nordul Iranului şi nu a fost uşor: Afshin nu a putut merge la şcoală din cauza dimensiunii sale şi nici nu a fost considerat apt pentru orice fel de slujbă când a devenit adult. Îşi petrece mult timp urmărind desene animate şi răsfoind site-uri de social media, în special Instagram.

Afshin şi-a câştigat mulţi adepţi de când şi-a obţinut titlul Guinness World Records şi a descoperit un talent pentru actorie şi crearea de conţinut. Deşi este fericit, Afshin îşi doreşte uneori să poată experimenta viaţa ca o persoană de mărime medie. Şi-ar dori în special să deţină şi să conducă o maşină. În prezent, el trebuie să fie însoţit peste tot de părinţii săi.

Acum, după ce personalitatea sa a reuşit să strălucească prin intermediul televizorului şi al reţelelor sociale, Afshin este popular în întreaga lume.

„Îmi place atenţia pe care o primesc de la oameni. Mă face să mă simt special”, a spus el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×