x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Record mondial: un scoțian a înotat în apele pline cu rechini dintre insulele Noii Zeelande

Record mondial: un scoțian a înotat în apele pline cu rechini dintre insulele Noii Zeelande

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   08:40
Record mondial: un scoțian a înotat în apele pline cu rechini dintre insulele Noii Zeelande
Sursa foto: Facebook Andy Donaldson

Un scoțian a stabilit un record mondial pentru cea mai rapidă traversare înot a Strâmtorii Cook prin apele pline cu rechini dintre Insulele de Nord și Sud ale Noii Zeelande, potrivit BBC.

Andy Donaldson, în vârstă de 31 de ani, a înotat noaptea pentru a parcurge cei 23 de kilometri în 4 ore și 33 de minute. El a așteptat mai bine de trei săptămâni pentru a avea condițiile potrivite înainte de a porni de la Wellington, în partea de jos a Insulei de Nord a Noii Zeelande. El a bătut recordul anterior, care a rezistat timp de 15 ani, cu doar patru minute. Înotătorul nu a avut voie să poarte costum de neopren și a avut doar cască și ochelari.

Zona traversată de scoțian este cunoscut pentru numărul mare de rechini albi și pentru mareele puternice. Aceasta a fost a treia etapă din cele șapte care compun provocarea Oceans Seven. Bărbatul a doborât deja recordul britanic pentru traversarea înot a Canalului Mânecii și a devenit primul scoțian care a înotat din Irlanda până în Scoția.

Andy își propune să parcurgă toate cele șapte etape ale provocării în decurs de un an, un lucru care nu a mai fost realizat până acum. Următoarea probă va avea loc în aprilie, în Canalul Molokai din Hawaii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: record mondial inot rechini noua zeelandă