x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Juan Carlos I al Spaniei a promulgat legea organică a abdicării, care îi pune capăt domniei

Regele Juan Carlos I al Spaniei a promulgat legea organică a abdicării, care îi pune capăt domniei

de Agerpres    |    18 Iun 2014   •   19:33
Regele Juan Carlos I al Spaniei a promulgat legea organică a abdicării, care îi pune capăt domniei

Regele Juan Carlos I al Spaniei a semnat şi promulgat miercuri legea organică a abdicării, pe durata unei ceremonii scurte şi solemne care a avut loc la Palatul Regal din Madrid, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor statului.

Odată cu promulgarea legii organice, şeful statului spaniol a pus capăt celor 39 de ani de domnie, începuţi odată cu proclamarea din legislativ, petrecută la 22 noiembrie 1975. Legea a fost contrasemnată de premierul spaniol Mariano Rajoy după ce textul acesteia a fost citit de Jaime Perez, subsecretar al administraţiei guvernului spaniol.

Legea organică, adoptată definitiv de legislativul spaniol după votul din Senat şi Congresul Deputaţilor, în care o amplă majoritate a parlamentarilor a votat în favoarea acesteia, urmează să intre în vigoare imediat ce va fi publicată în Monitorul oficial, la miezul nopţii.

În acelaşi moment, prinţul moştenitor Felipe al VI-lea de Asturias va deveni de facto regele Felipe al VI-lea. Ceremonia de proclamare şi întronare simbolică, în dreptul coroanei şi sceptrului monarhiei spaniole, în faţa camerelor reunite ale legislativului spaniol are loc mâine, începând cu ora 11:30, ora României.

×
Subiecte în articol: juan carlos felipe al vi-lea