x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regizorul Oliver Stone: “De când supremaţia mondială a devenit politică oficială a SUA?”

Regizorul Oliver Stone: “De când supremaţia mondială a devenit politică oficială a SUA?”

08 Aug 2014   •   14:33
 Regizorul Oliver Stone: “De când supremaţia mondială a devenit politică oficială a SUA?”

Celebrul regizor american Oliver Stone (foto) a criticat declaraţiile recente ale preşedintelui american Barack Obama, care a afirmat în cadrul conferinţei de presă de vinerea trecută că 'oamenii au uitat probabil că America, ţara cea mai puternică a planetei, nu controlează încă întreaga lume'.

'De când supremaţia mondială a devenit politică oficială a SUA?', se întreabă Oliver Stone pe pagina sa de Facebook, după cum relatează RIA Novosti. 'Probabil din 1991, odată cu căderea comunismului. Dar astăzi masca a căzut. Ca cetăţeni ai lumii şi nu numai ai SUA, noi trebuie să ne resemnăm în faţa noii realităţi: SUA aspiră la supremaţia planetară. În această cursă, nu ne vom opri din încercările de a distruge Rusia, China, puterea din Iran. Şi vom recurge pentru aceasta la orice mijloace, inclusiv la război', adaugă cunoscutul regizor.

În acelaşi timp, Oliver Stone face apel la oameni să nu creadă informaţiile din mass-media americană, care a acuzat Rusia de a fi implicată în prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina. El a calificat mass-media americană drept una propagandistică şi a recomandat cititorilor să ia în considerare opiniile unor jurnalişti precum Pepe Escobar şi Robert Perry sau cele ale istoricului Steven Cohen, care propun o viziune imparţială asupra situaţiei din estul Ucrainei.

La începutul lunii iunie, Oliver Stone anunţa decizia sa de a turna un film despre fostul agent NSA Edward Snowden, care s-a făcut cunoscut prin denunţarea publică a activităţilor ilegale ale serviciilor speciale americane. (Agerpres)

[foto: wikipedia]




×
Subiecte în articol: oliver stone suprematia sua