x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renaşte partidul de dreapta, Forza Italia

Renaşte partidul de dreapta, Forza Italia

17 Noi 2013   •   18:47
Renaşte partidul de dreapta, Forza Italia

Câteva zeci de senatori şi deputaţi italieni au decis să părăsească formaţiunea politică a lui Silvio Berlusconi, Partidul Poporul Libertăţii.
Grupul este condus de fostul adjunct al lui Berlusconi, ministrul de Interne Angelino Alfano, care a anunţat că îşi va forma propriul partid.
Plecările din Poporul Libertăţii au loc în contextul crizei generate de problemele lui Berlusconi în justiţie.
După două luni de criză în interiorul Partidului Poporul Libertăţii, Consiliul Naţional al acestei formaţiuni a aprobat în unanimitate refondarea partidului de dreapta Forza Italia, istorica formaţiune politică fondată de Silvio Berlusconi în 1994.
Practic, Poporul Libertăţii moare şi renaşte Forza Italia, cu doar 11 zile înainte ca Berlusconi să înfrunte un important vot la Senat, privind eventuala sa excludere din Camera înaltă a Parlamentului de la Roma, relatează RRA.
Omul de încredere al lui Berlusconi, însă, Angelino Alfano, secretar general al PDL, vice prim-ministru şi ministru de Interne, a decis în ultimul moment să nu participe la consiliu.
În total, sunt 30 de senatori din 91 şi 27 de deputaţi din 96 care au decis să părăsească Poporul Libertăţii şi să se unească în noul partid al lui Alfano, care se va numi Noul Centru-Dreapta. ×
Subiecte în articol: forza italia