x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renate Weber îşi explică revenirea în ALDE

Renate Weber îşi explică revenirea în ALDE

18 Noi 2014   •   18:21
Renate Weber îşi explică revenirea în ALDE

Eurodeputata Renate Weber şi-a explicat marţi, într-o postare pe Facebook, decizia de a părăsi grupul PPE (Partidul Popular European) din Parlamentul European (PE) pentru a reveni în grupul ALDE (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa).
În mesajul postat, Renate Weber răspunde criticilor cu privire la reîntoarcerea ei în grupul liberal la numai o zi după ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale. “Oricine are dreptul sa fie supărat pe mine şi să facă reproşuri, dar îmi displac insultele şi, în general, prezumţia că în spatele oricărei acţiuni 'o fi ceva murdar'”, afirmă ea, negând că ar avea ceva “de câştigat”, întrucât în PE “negocierile pentru funcţii, comisii, delegaţii se fac la început de mandat”, iar atunci era membră a grupului ALDE.

“Revenirea la grupul liberalilor îmi aduce o mare mulţumire sufletească pentru că revin, în sfârşit, acasă şi îmi pot asuma public adevărata mea identitate: de liberal, de apărător al drepturilor omului, al drepturilor femeilor, al secularismului, al egalităţii, al mediului. Voi lua poziţii publice pe aceste teme, chiar dacă unii vor fi nemulţumiţi, pentru că nu toţi gândim la fel şi nu toţi ne asumăm aceleaşi cauze”, îşi motivează Renate Weber în continuare decizia luată.

Ea a răspuns şi la întrebarea de ce nu a plecat din ALDE imediat după alegerile europarlamentare. “Nu am dorit şi nu doresc ca prin gesturile şi acţiunile mele să contribui la întreţinerea unor astfel de atacuri. Dacă aş fi trecut la ALDE atunci, aş fi făcut exact acest lucru. În plus, nu l-aş fi putut susţine pe Klaus Iohannis, nu aş fi putut face campanie pentru el. Aşa am crezut că e bine să fac şi aşa am făcut”, explică eurodeputata română. “O dată alegerile terminate, cu atât mai mult cu cât Klaus Iohannis a câştigat, am considerat că e timpul să revin la grupul politic ale cărui valori le împărtăşesc”, conchide Renate Weber, apreciind că mandatul ei în cadrul PE acum “începe cu adevărat”.

Grupul liberalilor din Parlamentul European a anunţat luni că eurodeputata Renate Weber a revenit în rândurile sale.

×