x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ameninţă să închidă spaţiul aerian pentru cursele occidentale, dacă UE adoptă sancţiuni noi

Rusia ameninţă să închidă spaţiul aerian pentru cursele occidentale, dacă UE adoptă sancţiuni noi

08 Sep 2014   •   16:00
Rusia ameninţă să închidă spaţiul aerian pentru cursele occidentale, dacă UE adoptă sancţiuni noi

UE este decisă să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei, începând de mâine, în ciuda ameninţării venite de la Kremlin, cum că Rusia îşi va închide spaţiul aerian pentru cursele occidentale în cazul în care aceste sancţiuni sunt aplicate, informează BBC.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că noul pachet de sancţiuni "este pe cale să fie adoptat oficial de către statele membre printr-o procedură scrisă, în cursul acestei zile. Apoi va fi publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene, în cursul zilei de mâine, aşa cum a fost planificat".

Publicarea înseamnă că sancţiunile au intrat în efect.

Anterior, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că ţara sa va răspune "asimetric" unor sancţiuni suplimentare.

"Închiderea spaţiului aerian rusesc ar putea duce la faliment multe companii aeriene care deja au probleme", a declarat Medvedev.

"Dacă se aplică noi sancţiuni în sectorul energetic sau în sectorul financiar al Rusiei, atunci vom răspunde asimetric. De exemplu, vom impune restricţii în sectorul transporturilor. Noi lucrăm pe baze amicale cu partenerii noştri, acesta este motivul pentru care spaţiul aerian al Rusiei este deschis pentru zboruri. Dar dacă ni se impun restricţii, va trebui să răspundem", a declarat Medvedev pentru cotidianul rusesc Vedomosti.

Închiderea spaţiului aerian al Rusiei ar însemna costuri mai mari pentru combustibil, pentru companiile occidentale, care ar trebui să ocolească mult pentru a ajunge în ţările asiatice. De asemenea, cursele ar putea avea durate considerabil mai mari. 

×
Subiecte în articol: sanctiuni rusia Dmitri Medvedev