x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Retragerea trupelor din Irak, obiectivul Nr.1 al echipei lui Obama

Retragerea trupelor din Irak, obiectivul Nr.1 al echipei lui Obama

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Noi 2008   •   00:00

Pentru a cîştiga şi mai mult simpatia electoratului, democraţii lui Barack Obama au publicat o parte dintre obiectivele pe care şi le propus după ce vor avea girul electoratului. Câteva dintre acestea au fost publicate de Reuters şi preluate de presa de peste ocean.



Iată cîteva dintre priorităţile pe care Barack Obama şi le-a propus spre rezolvare imediat după ce va câştiga cursa electorală:

• Nancy Peloşi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, spune că principalul obiectiv va fi stabilirea unui program pentru retragerea trupelor americane din Irak. Acest program ar permite trimiterea de militari suplimentari în Afganistan şi în alte teatre de operaţiuni.

• Oprirea haosului de pe Wall Street. Democraţii consideră că actualele reglementări federale din sectorul financiar sunt inadecvate şi au dus la multe confiscări imobiliare.

• Stimularea economiei. Prima măsură pe care Obama o va lua, ar fi una de reducere a impozitelor pentru clasa de mijloc. Mai mult, echipa candidatului democrat spune că economia va putea fi stimulată prin lucrări publice de anvergură. Mai precis, prin cheltuirea a miliarde de dolari angajând oameni pentru refacerea drumurilor şi podurilor, dar şi a canalizării şi sistemelor de alimentare cu apă, învechite.

• Copiii reprezintă o altă prioritate pentru Obama. Ei vor să promoveze un proiect de lege, blocat de George W. Bush, care prevede suplimentarea ajutorului federal acordat programului naţional de asigurări pentru copii.

• Orientarea Statelor Unite către independenţa energetică, încurajând companiile petroliere, dar şi accelerând dezvoltarea unor surse alternative de energie.


×
Subiecte în articol: externe