x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltă într-o tabără de refugiaţi pe insula Lesbos

Revoltă într-o tabără de refugiaţi pe insula Lesbos

26 Apr 2016   •   20:25
Revoltă într-o tabără de refugiaţi pe insula Lesbos
Sursa foto: Foto - ARHIVA

O revoltă a izbucnit marţi într-o tabără de refugiaţi ce funcţionează ca un centru de detenţie pe insula greacă Lesbos, unde grupuri de migranţi minori au recurs la acţiuni violente pentru a fi lăsaţi să iasă din tabără şi forţele de ordine au fost nevoite să intervină, transmite agenţia EFE.

Conform unei surse din cadrul poliţiei locale, confruntările au început în secţiunea taberei Moria unde sunt cazaţi minorii neînsoţiţi, care mai întâi au făcut o gaură în gardul ce separă această secţiune de restul taberei.

Poliţia greacă nu a confirmat oficial dacă există răniţi sau persoane arestate, dar pe reţelele de socializare au fost difuzate imagini ce arată persoane transportate cu pături şi un incendiu provocat de refugiaţi, precum şi relatări despre folosirea gazelor lacrimogene. Sursa menţionată anterior afirmă că încă au loc confruntări.

Tabăra de refugiaţi de la Moria a devenit un centre de detenţie după intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia, care prevede returnarea către Turcia a tuturor migranţilor ce debarcă în insulele greceşti.

În această tabără se află în prezent peste 3.000 de migranţi, care conform respectivului acord ar trebui retrimişi în Turcia. Tabăra a fost vizitată tot marţi de ministrul grec al imigraţiei, Yanis Muzalas, care s-a văzut acolo asaltat de refugiaţi, aceştia aruncând în el şi cu sticle de apă.

Dar poliţia greacă consideră că nu această vizită a provocat incidentele, ci tensiunile acumulate în timp.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: insula lesbos grecia refugiati revolta