x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezerva Federală a Statelor Unite a transmis dobânda de referință

Rezerva Federală a Statelor Unite a transmis dobânda de referință

06 Noi 2020   •   09:34
Rezerva Federală a Statelor Unite a transmis dobânda de referință

Dobânda de referință stabilită de Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) este aproape de zero. Aceasta nu va crește până când își va reveni piața forței de muncă. Instituția vrea să susțină redresarea economiei aflată în crisă din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

"Activitatea economică şi piaţa forţei de muncă continuă să se redreseze dar rămân mult sub nivelul de la începutul anului. Condiţiile financiare rămân favorabile, fluxul de credite către gospodării şi companii este pozitiv", a transmis Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC).

Dobânda de politică monetară se situează între 0% și 0,25%

"Redresarea generală a cheltuielilor de consum se datorează parţial măsurilor de stimulare şi extinderii ajutoarelor de şomaj, care au furnizat un sprijin esenţial pentru mulţi cetăţeni", a spus Jerome Powell, președintele Fed. Acesta a mai precizat că redresarea totală a economiei va fi posibilă atunci când toate activitățile vor reveni la normal. 

Rezerva Federală va cumpăra lunar titluri de trezorerie și obligațiuni ipotecare de peste 120 de miliarde de dolari pentru sprijinirea piețelor financiare. 

 

×
Subiecte în articol: sua rezerva federala dobanda