x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rivalul lui Blair nu mai are lipici

Rivalul lui Blair nu mai are lipici

05 Oct 2004   •   00:00

Popularitatea premierului britanic, Tony Blair, a crescut considerabil dupa operatia pe cord la care a fost supus vinerea trecuta.

LAVINIA TUDORAN

Pe o scara de la 1 la 10, Blair a primit 5,31, seful liberal-democratilor, Charles Kennedy, 4,98, iar conservatorul Michael Howard, fiul unui imigrant roman din Maramures despre care se spunea ca este singurul in stare sa-l invinga pe actualul premier de la Londra, s-a clasat ultimul, cu 4,15 puncte. Popularitatea lui Blair este la cea mai inalta cota din mai 2003, dupa terminarea operatiunilor militare majore din Irak, noteaza cotidianul The Times, citat de agentia France Presse. In comparatie, Howard nu a inregistrat un nivel mai scazut al popularitatii de la preluarea sefiei Partidului Conservator, toamna trecuta. Este chiar inferioara celei a fostului lider al opozitiei britanice, Iain Duncan Smith.

DE CE? Majoritatea analistilor considera ca Howard nu a reusit sa intoarca in avantajul sau pierderile de popularitate ale lui Blair, mai ales cele cauzate de razboiul din Irak.

Potrivit unui sondaj al institutului Populus, intrebati cu ce partid ar vota daca ar avea loc alegeri legislative maine, 35% dintre britanici au optat pentru laburisti, 28% pentru conservatori si 25% pentru liberal-democrati.

×
Subiecte în articol: externe