x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un senator italian care a comparat un ministru negru cu un urangutan susţine acum că e bântuit de spirite africane

Un senator italian care a comparat un ministru negru cu un urangutan susţine acum că e bântuit de spirite africane

28 Aug 2014   •   13:34
Un senator italian care a comparat un ministru negru cu un urangutan susţine acum că e bântuit de spirite africane

Senatorul italian Roberto Calderoli susţine că este bântuit de spirite africane pe seama cărora pune o lungă serie de ghinioane şi probleme de sănătate. Acesta susţine că spritele au fost strnite contra lui de către rudele ministrului Integrării din Italia, Cécile Kyenge, prima persoană neagră care serveşte în cabinetul italian.

Calderoni a stârnit o aprigă controversă, anul trecut, când a comparat-o pe Cécile Kyenge cu un urangutan. Senatorul şi-a cerut scuze, după un val de critici din ţară şi din străinătate, însă a refuzat să demisioneze.

În noiembrie, Calderoli a fost pus sub acuzare pentru defăimare şi discriminare rasială. Senatorul a apelat la serviciile unui avocat, însă a apelat şi la un mistic, susţinând că familia ministrului de origine congoleză l-a blestemat, iar acum este urmărit de ghinioane.

Senatorul spune că există probe video care să-i susţină acuzaţiile. Într-adevăr, revista italiană Oggi l-a filmat, anul trecut, pe tatăl ministrului integrării efectuând un ritual în care o fotografie a senatorului a fost utilizată.

Clement Kikoko Kyenge, tatăl de 75 de ani al ministrului care trăieşte în Congo, a invocat atunci spiritele strămoşilor pentru a-l face pe Calderoni să îşi recunoască erorile. În timpul invocării, acesta a pus o fotografie a lui Calderoli pe un muşuroi de termite.

"Am văzut filmarea şi m-am speriat. Au pus o poză cu mine pe un muşuroi de termite. Acesta nu este un mesaj prietenos", a declarat senatorul.


Cécile Kyenge

Acesta spune că după acel ritual, a avut nevoie de şase intervenţii chirurgicale, dintre care două foarte serioase. De asemenea, senatorul a căzut şi a suferit o fractură.

Roberto Calderoli a apelat la un mistic, fiind convins că este blestemat, primind un talisman care să-l protejeze.

"După două zile, talismanul s-a rupt de la sine. Un vrăjitor mi-a zis că există forţe teribile care acţionează contra mea", a mărturisit senatorul.

Mai mult decât atât, acesta s-a trezit, de curând, cu un şarpe în casă, pe care l-a prins şi l-a omorât.

Chinurile prin care trece Calderoni au ajuns la urechile tatălui ministrului insultat, care a confirmat că, într-adevăr, acesta este supus la cazne de spiritele strămoşilor săi.

"Un şarpe în casă nu este un semn bun şi nu cred că domnul Calderoli a făcut bine că l-a ucis. Dacă scuzele sale faţă de Cécile ar fi fost sincere, nu ar fi trecut prin aşa ceva. Dacă scuzele nu au fost sincere, strămoşii probabil că sunt încă furioşi", a spus acesta pentru Oggi.

Pe lângă dosarul pentru rasism şi sănătatea şubredă, senatorul italian are acum şi alte lucruri care îi dau de furcă.

Activiştii pentru drepturile animalelor cer ca acesta să fie anchetat penal pentru uciderea şarpelui, care făcea parte dintr-o specie neveninoasă, protejată de lege.

×
Subiecte în articol: rasism Roberto Calderoli Cécile Kyenge