x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info - 5 octombrie 2004

ROMANI IN LUME/Info - 5 octombrie 2004

05 Oct 2004   •   00:00
PROTEST. Aproximativ 40.000 de romani si indragostiti de Delta Dunarii protesteaza pe Internet fata de Canalului Bistroe. Membrii grupului Romanians World Wide au initiat acum 65 de zile o petitie contra lucrarilor Ucrainei la Canalul Bistroe. Petitia romanilor se afla pe Internet la www.petitiononline.com/RomDelta/petition.html si a adunat 40.121 de semnaturi. Petitia online este parte integranta a proiectului "S.O.S. Danube Delta" pe care grupul l-a anuntat la Simpozionul romanilor de pretutindeni, care s-a desfasurat in august la Mangalia. In cadrul proiectului, romanii au pregatit un dosar pe care au de gand sa-l inainteze Parlamentului European. Dosarul va contine si parerile unor experti internationali care se vor intalni luna aceasta in cadrul unui simpozion organizat de grupul romanilor din diaspora.

INTALNIRE. Cu prilejul Zilei Culturale a Romanilor din Ungaria, la 2 octombrie 2004 a fost inaugurat la Jula Centrul de Informare si Documentare al Romanilor din Ungaria, creat in baza intelegerii dintre Guvernele Romaniei si Ungariei, informeaza Departamentul Romanilor de Pretutindeni. Guvernul Romaniei, prin Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, a contribuit financiar la dotarea cu aparatura electronica si cu mobilier pentru noua institutie, in timp ce partea ungara a asigurat fondurile necesare achizitionarii si amenajarii imobilului. La invitatia conducerii autoguvernarii pe Tara a Romanilor din Ungaria, la manifestarile de la Jula a participat domnul Titus Corlatean, secretar de stat coordonator al DRP, care a facut o donatie de carte romaneasca din partea DRP.

APEL. Florin Gherasim, un tanar roman de 19 ani, a suferit un accident de motocicleta in ziua de 27 septembrie si se afla internat la spitalul John Lincoln - North Mountain din Phoenix, Arizona. Tanarul are ambii plamani afectati, a avut hemoragie interna si i-a fost scoasa splina. A facut pneumonie si se pare ca are si o infectie in sange, este conectat la aparate pentru a-l mentine in viata. Fami-lia lui nu are posibilitati financiare, a declarat faliment acum ceva timp si, drept urmare, nu mai poate obtine nici un credit. Familia face apel la romanii din Statele Unite care vor sa fie alaturi de Florin si care pot sa o sune la numarul 6023195764. Orice donatie este bine venita: contul este facut la BANK ONE - Phoenix cu numarul 38827062.

×
Subiecte în articol: diaspora romănilor