x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii, devastați. Apple a majorat cu 25% prețul pentru iPhone-uri

Rușii, devastați. Apple a majorat cu 25% prețul pentru iPhone-uri

26 Noi 2014   •   21:31
Rușii, devastați. Apple a majorat cu 25% prețul pentru iPhone-uri

Apple Inc riscă să-şi piardă cota de piaţă din Rusia după ce, miercuri, a majorat cu 25% preţurile pentru iPhone-urile vândute aici, la o zi după ce rivala Samsung Electronics a redus preţurile la smartphone-uri, transmite Bloomberg.

Preţul pentru un iPhone 6 cu o capacitate de stocare de 16 GB a fost majorat la 39.990 ruble (847 dolari), de la 31.990 ruble, a anunţat, miercuri, compania americană. Preţul este cu 60% mai ridicat decât al unui smartphone Galaxy S5 - 24.990 ruble - după ce, marţi, Samsung a anunţat o reducere de 11%.

Până acum, Apple s-a abţinut să majoreze preţurile, chiar dacă din septembrie dolarul s-a apreciat cu 25% faţă de moneda rusă. Ca rezultat, preţul din Rusia pentru un iPhone era cel mai scăzut din Europa, de aproximativ 700 dolari, turiştii din alte state preferând să vină la Moscova să cumpere noile iPhone-uri.

Vânzările Apple probabil vor încetini în Rusia, după această majorare semnificativă a preţului.  'Alţi producători, cum ar fi Samsung, ar putea încerca să profite, extinzându-şi cota de piaţă', a apreciat analistul Eldar Murtazin, de la Mobile Research Group în Moscova.

×
Subiecte în articol: Apple iphone pret iphone