x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rudele victimelor zborului MH370, protest la Ambasada Malaysiei de la Beijing: "Guvernul malaysian este un mincinos!"

Rudele victimelor zborului MH370, protest la Ambasada Malaysiei de la Beijing: "Guvernul malaysian este un mincinos!"

25 Mar 2014   •   08:08
Rudele victimelor zborului MH370, protest la Ambasada Malaysiei de la Beijing: "Guvernul malaysian este un mincinos!"
Sursa foto: AZHAR RAHIM/EPA

Circa 200 de chinezi şi-au exprimat marţi furia şi disperarea în faţa Ambasadei Malaeziei la Beijing, la o zi după anunţul potrivit căruia avionul Boeing 777 în care se aflau rudele acestora s-a prăbuşit în Oceanul Indian, informează AFP, citată de Agerpres. 'Daţi-ne înapoi rudele!', au scandat persoanele îndoliate. 'Guvernul malaezian este mincinos', au strigat alţi protestatari.

Familiile victimelor sunt cazate de peste două săptămâni într-un hotel din capitala chineză unde au fost organizate în mod regulat întâlniri cu reprezentanţi ai companiei Malaysia Airlines, căreia îi aparţinea aeronava.

Ele au mărşăluit marţi de la hotel până la ambasada Malaeziei, în jurul căreia au fost desfăşuraţi marţi sute de poliţişti, în timp ce circulaţia autovehiculelor a fost oprită. Unii manifestanţi au încercat să intre cu forţa în ambasadă, însă au fost blocaţi de membri ai forţelor de securitate.

Multe dintre aceste familii chineze sunt convinse în continuare că autorităţile de la Kuala Lumpur le ascunde adevărul, de la 8 martie, când avionul de tip Boeing 777 cu destinaţia Beijing şi 239 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radarelor civile. La bord se aflau 153 de chinezi.

Premierul malaezian Najib Razak a anunţat luni că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian, fără să ofere precizări cu privire la circumstanţele dispariţiei acestuia.

×