x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 25 de ani de închisoare pentru un rus care a încercat să dea foc unui centru de recrutare militară

25 de ani de închisoare pentru un rus care a încercat să dea foc unui centru de recrutare militară

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   20:30
25 de ani de închisoare pentru un rus care a încercat să dea foc unui centru de recrutare militară

Un tribunal militar rus a condamnat luni la 25 de ani de închisoare un bărbat acuzat că a fost recrutat de Ucraina pentru a provoca un atac incendiar asupra unui birou de recrutare militară din Siberia.

Într-un comunicat postat pe Telegram, tribunalul a precizat că Ilia Babourine a fost găsit vinovat că a fost în contact cu organizația naționalistă ucraineană Azov, desemnată „teroristă" în Rusia, și că a incendiat o școală din Novosibirsk la ordinul acestora și a plănuit un atac asupra unui birou de recrutare militară din același oraș.

Potrivit instanței, el ar fi găsit un complice pentru a da foc centrului de recrutare militară și i-ar fi dat un cocktail Molotov și un telefon mobil, dar acesta din urmă nu a luat măsuri și l-a denunțat la serviciile de securitate ruse (FSB).

De la începutul atacului rusesc pe scară largă asupra Ucrainei și, în special, de la anunțul unei mobilizări militare în Rusia în toamna anului 2022, zeci de atacuri sau tentative de atac asupra centrelor administrative sau a birourilor de recrutare militară au fost raportate în întreaga țară.

Potrivit agenției de presă Interfax, Ilia Babourine a fost acuzat, printre altele, de „terorism", „participare la o grupare armată ilegală" și „înaltă trădare", unele dintre cele mai grave infracțiuni din codul penal rus.

Potrivit Interfax, el a fost arestat în toamna anului 2022.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rus condamnare foc centru militara