x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a pierdut cel mai avansat satelit de telecomunicații! Racheta ce urma să-l plaseze pe orbită s-a prăbușit (VIDEO)

Rusia a pierdut cel mai avansat satelit de telecomunicații! Racheta ce urma să-l plaseze pe orbită s-a prăbușit (VIDEO)

16 Mai 2014   •   11:12
Rusia a pierdut cel mai avansat satelit de telecomunicații! Racheta ce urma să-l plaseze pe orbită s-a prăbușit (VIDEO)

O rachetă rusească cu rază lungă de acţiune de tip Proton-M, având la bord satelitul Express-AM4R, s-a prăbuşit la puțin timp de la lansare, informează Reuters. Racheta a fost lansată de pe cosmodromul de la Baikonur din Kazahstan, la 01.42, ora Moscovei (21.42 GMT joi), dar din cauza unei ”situații de urgență” racheta nu a mai putut ajunge pe orbită, a precizat agenția spațială rusă Roscosmos.

Mass-media din Rusia informează că problema a apărut în faza a treia a lansării, după 9 minute de zbor și la o înălțime de 150 de km. Părți ale satelitului au căzut în Oceanul Pacific sau s-au împrăștiat deasupra Siberiei și Extremului Orient rus. Nu au fost raportate victime sau alte pagube.

Satelitul Express-AM4R, care urma să fie plasat pe orbită, este cel mai avansat satelit de telecomunicații folosit de Rusia, proiectat să furnizeze acces la internet locuitorilor din zone îndepărtate ale statului rus.

×