x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Ucraina că tergiversează negocierile de pace. Nemulțumiri față de insultele președintelui Joe Biden

Rusia acuză Ucraina că tergiversează negocierile de pace. Nemulțumiri față de insultele președintelui Joe Biden

18 Mar 2022   •   13:31
Rusia acuză Ucraina că tergiversează negocierile de pace. Nemulțumiri față de insultele președintelui Joe Biden
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia critică Ucraina că tergiversează negocierile de pace. Totodată, continuă să-l acuze pe președintele american Joe Biden pentru insultele adresate lui Vladimir Putin, spune Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

"S-a notat că regimul de la Kiev caută prin toate mijloacele să facă să treneze procesul de negocieri, avansând noi propuneri nerealiste", a transmis Kremlinul într-un comunicat. 

Totodată, Dmitri Peskov a spus că discuția liderului de la Kremlin cu cancelarul german Olaf Scholz a fost dură și astăzi va purta discuții și cu președintele francez Emmanuel Macron.

Rusia vrea neutralitatea și demilitarizarea Ucraina, însă autoritățile de la Kiev, deși acceptă această cerință, au cerut garanții din partea altor state că o vor apăra militar dacă va fi atacată de Moscova. 

Ucraina vrea retragerea forțelor ruse și respectarea integrității teritoriale, în timp ce Rusia vrea independența Donbas-ului și recunoașterea anexării Crimeei. 

Dmitri Peskov a criticat din nou declarațiile președintelui american Joe Biden spunând că sunt "insulte personale" și consideră că au fost provocate de nervozitate, oboseală şi uitare. Biden a spus despre Putin că este criminal de război, ceea ce Kremlinul consideră "o retorică inacceptabilă şi de neiertat".
"Dată fiind atâta nervozitate din partea dlui Biden, oboseala sa şi uneori uitarea, oboseală care duce la declaraţii agresive, nu vom face evaluări dure, pentru a nu cauza şi mai multă agresiune", a menţionat vineri Peskov.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina sua negocieri