x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi atrocități comise de Rusia: atac masiv, cu zeci de drone, asupra Ucrainei! Copii, între victime

Noi atrocități comise de Rusia: atac masiv, cu zeci de drone, asupra Ucrainei! Copii, între victime

de Redacția Jurnalul    |    07 Sep 2024   •   11:20
Noi atrocități comise de Rusia: atac masiv, cu zeci de drone, asupra Ucrainei! Copii, între victime

Forţele aeriene ucrainene au anunţat sâmbătă că Rusia a lansat în total 67 de drone cu rază de acţiune lungă într-un atac nocturn masiv asupra Ucrainei, dintre care 58 au putut fi doborâte, informează Reuters. Atacurile de sâmbătă în Ucraina au ucis patru oameni și au rănit alți aproape 100. Printre victime se numără și copii, au anunțat autoritățile ucrainene.

Forţele aeriene ucrainene au precizat într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că unităţile de apărare au intrat în acţiune în 11 regiuni din Ucraina.

Corespondenţii Reuters din capitala ucraineană Kiev au auzit o serie de explozii la scurt timp după ora 03:00 (00:00 GMT), sâmbătă, iar unele dintre ele a răsunat mai puternic în zona de lângă centrul oraşului.

De la declanşarea invaziei sale în februarie 2022, Moscova a lansat mii de rachete şi drone cu rază de acţiune lungă asupra Ucrainei.

Forţele aeriene ale Kievului au mai informat că drone Shahed au fost lansate dinspre două regiuni de frontieră ale Rusiei, precum şi din Peninsula Crimeea ocupată de Rusia.

Atacurile forțelor ruse asupra Ucrainei, de sâmbătă, au provocat moartea a cel puțin patru persoane și rănirea a 97, printre care și copii, au declarat autoritățile ucrainene, scrie The Kyiv Independent.

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât, la rândul său, 58 din cele 67 de drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopții, conform Forțelor Aeriene ucrainene.

Trei drone s-au prăbușit pe teritoriul Ucrainei, cel mai probabil din cauza mijloacelor de război electronic, în timp ce alte șase au zburat către Rusia, Belarus și părți ocupate din regiunea Luhansk.

Un atac cu rachete balistice asupra orașului Pavlohrad, în regiunea Dnipropetrovsk, a ucis o persoană și a rănit 74, avariind o clădire rezidențială.

De asemenea, un bărbat de 49 de ani a fost rănit într-unul dintre atacuri, în districtul Nikopol.

În regiunea Donețk, trei persoane au fost ucise și alte trei rănite, a spus guvernatorul Vadym Filashkin, potrivit sursei menționate. Două victime au fost raportate în Toretsk, iar una în Raihorodok.

Atacurile asupra regiunii Harkov au rănit opt persoane, inclusiv două fete de 14 și 16 ani.

În plus, în Herson, șapte persoane au fost rănite, mai multe clădiri fiind avariate grav.

Atacuri similare au avut loc și în alte regiuni, inclusiv Sumî, unde o persoană a fost ucisă și patru au fost rănite.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: atac Rusia ucraina drone 11 regiuni