x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează SUA: Orice transport de armament NATO către Ucraina va fi considerat țintă legitimă

Rusia avertizează SUA: Orice transport de armament NATO către Ucraina va fi considerat țintă legitimă

04 Mai 2022   •   15:25
Rusia avertizează SUA: Orice transport de armament NATO către  Ucraina va fi considerat țintă legitimă
Sursa foto: Serghei Șoigu/Hepta

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a transmis un avertisment dur către NATO împotriva trimiterii de ajutor militar în Ucraina.

"Vom considera orice mijloc de transport al NATO, care sosește pe teritoriul țării și transportă arme sau echipamente pentru armata ucraineană, drept o țintă legitimă pentru distrugere", a spus oficialul rus la o întrevedere cu oficiali din apărare.  El acuză NATO că "umple Ucraina de arme".

Șoigu a mai precizat că au fost dezactivate 6 gări din Ucraina utilizate pentru livrarea de arme occidentale în estul țării. 

Totodată, la întâlnire a participat și șeful Statului Major, Valeri Gherasimov, care a vizitat anterior regiunea separatistă Donbas. Speculațiile din presa occidentală spuneau că acesta ar fi fost rănit în timpul confruntărilor armate. 

De asemenea, un submarin rusesc din Marea Neagră a tras două rachete de croazieră Kalibur asupra unor ținte din Ucraina. 
"Echipajul submarinului Flotei Mării Negre a lansat două rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră către ţinte la sol desemnate de pe teritoriul Ucrainei", a transmis Ministerul rus al Apărării. 

Președintele Joe Biden a propus un nou ajutor militar de circa 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Și Marea Britanie a promis Ucrainei armament de 300 de milioane de lire sterline, printre care echipamente electronice de război, un sistem radar, dispozitive de bruiaj GPS și dispozitive de vedere pe timp de noapte.

×
Subiecte în articol: sua Rusia armament