x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia consideră că discuțiile cu SUA despre conflictul din Ucraina sunt esențiale

Rusia consideră că discuțiile cu SUA despre conflictul din Ucraina sunt esențiale

15 Iun 2022   •   18:00
Rusia consideră că discuțiile cu SUA despre conflictul din Ucraina sunt esențiale
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia consideră că discuțiile cu SUA despre conflictul din Ucraina sunt esențiale, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

"Comunicarea este esenţială așa că va trebui să comunicăm în continuare. Statele Unite nu pleacă nicăieri, Europa nu pleacă nicăieri, aşa că va trebui să găsim o cale să comunicăm cu ele", a spus oficialul rus. 

Însă relațiile dintre Rusia și țările occidentale sunt tensionate din cauza războiului din Ucraina. După invazia rusă în această țară, statele vestice au impus Moscovei mai multe pachete de sancțiuni economice drastice.
"Este posibil să ne întoarcem la spiritul de la Geneva, când exista o oarecare speranţă? Cu greu. Este puţin probabil să ne amăgim cu vechi speranţe când vedem ce se întâmplă acum", a precizat Peskov, referindu-se la un summit din 2021 dintre Vladimir Putin și Joe Biden. Purtătorul de  cuvânt al Kremlinului a mai explicat că o viitoare colaborare cu SUA trebuie să aibă la bază "respect reciproc şi beneficiu reciproc".

×
Subiecte în articol: sua Rusia ucraina