x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia declară că operaţiunea planificată a Kievului împotriva rebelilor este criminală

Rusia declară că operaţiunea planificată a Kievului împotriva rebelilor este criminală

de Agerpres    |    13 Apr 2014   •   22:00

Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat, duminică, că anunţul autorităţilor de la Kiev că vor mobiliza armata pentru a lichida rebeliunea militanţilor proruşi din estul Ucrainei este un 'ordin criminal', informează agenţia Reuters.
  
Ministerul a adăugat că Occidentul ar trebui să-şi aducă aliaţii din guvernul ucrainean sub control. 'Acum este responsabilitatea Occidentului să prevină războiul civil în Ucraina', a subliniat ministerul într-un comunicat postat pe Facebook.
  
El adaugă de asemenea că Rusia va cere o discuţie de urgenţă asupra situaţiei din estul Ucrainei pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.
  
'Situaţia din sud-estul Ucrainei capătă un caracter extrem de periculos. Autorităţile de la Kiev, care s-au instalat în urma unei lovituri de stat, au stabilit un curs pentru a folosi forţa şi lichida protestele populare', afirmă comunicatul.
  
'Condamnăm decisiv tentativele de a utiliza forţa brută împotriva protestatarilor şi activiştilor... Suntem deosebit de indignaţi faţă de ordinul criminal /al preşedintelui ucrainean interimar Oleksandr Turcinov/ de a folosi armata pentru a lichida protestele'.

Comunicatul adaugă că Occidentul a sponsorizat conducătorii de la Kiev şi ar trebui acum 'să-şi ţină în frâu protejaţii scăpaţi de sub control, să-i forţeze să se distanţeze de neonazişti şi alţi extremişti, să-i oprească să folosească forţa armată împotriva poporului ucrainean şi să înceapă imediat un dialog veritabil'.

×
Subiecte în articol: criza ucraina