x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia desfășoară exerciții militare pe insulele Kurile

Rusia desfășoară exerciții militare pe insulele Kurile

26 Mar 2022   •   14:50
Rusia desfășoară exerciții militare pe insulele Kurile

Exerciții ale armatei ruse au loc pe insulele Kurile. Negocierile de pace dintre Rusia și Japonia au fost întrerupte din cauza sancțiunilor impuse de statele occidentale, scrie Interfax.

La aceste anternamente sunt implicate 3.000 de trupe și sute echipamente, potrivit districtului militar de est al Rusiei. 

"Și unităţi ale forţelor aeriene desfăşoară măsuri de detectare, identificare şi distrugere a aeronavelor unui presupus inamic, care a lansat un atac aerian", transmite Interfax.

Arhipelagul Kurilelor se află între peninsula rusă Kamceatka şi insula nordică a Japoniei, Hokkaido. Tokyo revendică mai multe insule: Etorofu (Iturup), Kunashiri (Kunashir), Shikotan şi grupul Habomai pe linia ce desparte Marea Ohotsk şi Oceanul Indian.

Cele două țări nu au semnat un tratat de pace după al Doilea Război Mondial, dar URSS a fost câștigătoare și a pus stăpânire pe insulele Kurile, care aparțin de drept Japoniei.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a anunțat că abandonează negocierile de pace pe motivul "poziţiei inamicale" a Tokyo care s-a aliat cu UE și SUA pentru a impune sancțiuni, în contextul războiului din Ucraina. Japonia a protestat ferm faţă de anunțul Rusiei.

 

 

×
Subiecte în articol: kurile Rusia japonia