x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia dezvăluie informații șocante despre fuga președintelui afgan Ashraf Ghani

Rusia dezvăluie informații șocante despre fuga președintelui afgan Ashraf Ghani

16 Aug 2021   •   15:05
Rusia dezvăluie informații șocante despre fuga președintelui afgan Ashraf Ghani

Președintele afgan Ashraf Ghani ar fi fugit cu patru mașini și un elicopter pline cu bani, după intrarea talibanilor în Kabul, potrivit Ambsadei Ruse la Kabul, citată de agenția RIA, scrie Reuters. 

Deocamdată nu se știe unde se află acesta. El a declarat anterior că i-a lăsat pe talibani să cucerească orașul fără să opună reziistență pentru a evita violențele. 

Rusia a anunțat că va menține o misiune diplomatică la Kabul și vrea să coopereze cu talibanii, deși deocamdată nu le recunoaște legitimitatea la conducerea țării. 
"În ceea ce priveşte prăbuşirea fostului regim, acesta este caracterizat în mod elocvent de modul în care Ghani a fugit din Afganistan. Patru maşini erau pline cu bani, aşa că au încercat să pună o parte din bani într-un elicopter, dar nu au încăput toţi. O parte din bani au fost lăsaţi pe pistă", a spus Nikita Işcenko, purtător de cuvânt al ambasadei Rusiei la Kabul.

Acesta a precizat că informațiile pe care le dezvăluie sunt de la martori la fuga lui Ghani. 

"Sper că guvernul care a fugit nu a luat toţi banii din bugetul de stat. Dacă ceva a rămas va sta la baza viitorului buget", a declarat și Zamir Kabulov, reprezentantul special al președintelui Vladiimir Putin în Afganistan. 

×
Subiecte în articol: Ashraf Ghani Rusia