x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia dotează Siria cu sistemul de apărare antiaeriană S-300. Reacții în Israel și SUA

Rusia dotează Siria cu sistemul de apărare antiaeriană S-300. Reacții în Israel și SUA

de Dan Constantin    |    24 Sep 2018   •   21:37
Rusia dotează Siria cu sistemul de apărare antiaeriană S-300. Reacții în Israel și SUA

Vladimir Putin l-a informat duminică pe premierul israelian Netanyahu că Siria va primi în următoarele două săptămâni sistemul de apărare antiaeriană S-300. Decizia Moscovei vine după ce un avion de recunoaștere militar al Rusiei a fost doborât de Siria care contracara un atac al avioanelor israeliene F-16 asupra bazei militare de la Latakia. 15 militari rusi din aparatul Iliușin 20 au murit, răspunderea fiind pusă de Rusia pe seama Israelului care s-a folosit de zborul de recunoaștere ca un ecran pentru a pătrunde spre țintă.

 Israelul consideră că dotarea forțelor siriene cu sisteme S-300 este un pas spre escaladarea tensiunii în zonă, oficiali israelieni apreciind că sirienii sunt iresponsabili pentru a deține o asemenea armă. O reacție critică imediată fată de anunțul Rusiei a venit și din partea consilierului pentru securitate de la Casa Albă.

 Oficiali militari ruși au menționat că livrarea sistemului S-300 va fi însoțită și de o bruiere a instalațiilor de supraveghere din satelit a teritoriului sirian și a comunicațiilor militare adverse în acest spațiu, adaugă publicația Times of Israel.

×