x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a emis mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi

Rusia a emis mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2024   •   00:40
Rusia a emis mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi
Sursa foto: Hepta

Un tribunal din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele văduvei liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, sub acuzația de extremism, potrivit presei de stat, scrie BBC.

Acuzațiile aduse Iuliei Navalnaia, care locuiește în afara Rusiei, au legătură cu presupusa sa participare la „grup extremist”, a transmis agenția de presă Tass.

Decizia înseamnă că aceasta ar putea fi arestată dacă ar ajunge în Rusia.

Acuzațiile ar putea fi legate de o hotărâre a unui tribunal din Moscova din iunie 2021, care a scos în afara legii trei organizații legate de Alexei Navalnîi, etichetându-le drept „extremiste”, scrie BBC.

Ca răspuns la mandatul de arestare, ea a postat pe X: „Când scrieți despre asta, vă rog să nu uitați să scrieți principalul lucru: Vladimir Putin este un ucigaș și un criminal de război. Locul lui este în închisoare, și nu undeva la Haga, într-o celulă confortabilă cu un televizor, ci în Rusia - în aceeași colonie și în aceeași celulă de doi metri pe trei metri în care l-a ucis pe Alexei”.

Liderul opoziției Alexei Navalnîi a murit într-o închisoare din cauze naturale, potrivit autorităților ruse. Văduva sa îl acuză însă pe președintele rus Vladimir Putin de uciderea sa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arestare Rusia Iulia Navalnaia