x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Mii de cărţi ale unui opozant al lui Putin confiscate

Rusia: Mii de cărţi ale unui opozant al lui Putin confiscate

26 Aug 2010   •   00:00

Mii de exemplare ale unei cărţi scrise de opozantul liberal rus Boris Nemţov despre omul forte al Rusiei, premierul Vladimir Putin, au fost confiscate de poliţie, care a invocat caracterul "extremist" al conţinutului cărţii, a indicat partidul politicianului liberal, citat de Agerpres.



"Am expediat cărţi cu trenul şi în momentul în care erau încărcate într-o maşină, ele au fost confiscate" de poliţie, a precizat purtătorul de cuvânt al partidului Solidaritatea, Olga Şorina, potrivit Interfax.

Potrivit poliţiştilor din Murmansk, care au confiscat exemplarele în acest oraş-port din nordul extrem al Rusiei, cartea "Putin, bilanţ, 10 ani" conţine "literatură extremistă", a indicat Olga Ţorina.
Două persoane care au transportat cărţile de la tren la maşină au fost interogate de reprezentanţi ai Ministerului de Interne în această regiune, potrivit aceleiaşi surse.

Boris Nemţov, fost vicepremier al lui Boris Elţin între anii 1997-98 şi care reprezenta generaţia tinerilor reformatori în anii 1990, a trecut în opoziţie şi a devenit foarte critic faţă de premierul Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: externe