x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Ministerul de Finanţe propune reglementarea criptomonedelor

Rusia: Ministerul de Finanţe propune reglementarea criptomonedelor

21 Feb 2022   •   22:00
Rusia: Ministerul de Finanţe propune reglementarea criptomonedelor

Ministerul rus de Finanţe a anunţat luni că va lua în considerare propunerile Băncii Centrale a Rusiei privind criptomonedele atât timp cât acestea nu intră în contradicţie cu propria sa abordare, transmite Reuters.

Rusia este de mai mulţi ani contra criptomonedelor, spunând că ele pot fi folosite în operaţiuni de spălare de bani sau de finanţare a terorismului. În cele din urmă le-a acordat statul legal în 2020, dar a interzis folosirea lor ca mijloc de plată.

Ministerul de Finanţe de la Moscova preferă o legislaţie care să reglementeze criptomonedele, permiţându-le ca un instrument de investiţii, dar nu ca mijloc de plată.

Luni, Ministerul de Finanţe a informat că proiectul de lege este menit să creeze o piaţă legală pentru monedele digitale.

Una dintre propuneri vizează identificarea clientului în cazul tranzacţiilor care implică achiziţionarea sau vânzarea de criptomonede, ceea ce ar diminua unul din motivele pentru care criptomonedele sunt atât de apreciate - anonimitatea lor.

Altă propunere include cerinţa ca platformele de tranzacţionare cripto să obţină licenţă în Rusia, şi introducerea unor teste care să arate cât îşi pot permite persoanele fizice să investească.

Cetăţenii care trec cu succes testele vor putea investi până la 600.000 ruble (7.853 dolari) în monede digitale în fiecare an, cei care nu trec testele vor putea investi anual doar 50.000 ruble, a informat Ministerul de Finanţe de la Moscova

 

×
Subiecte în articol: criptomonede Rusia