x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia nu vrea să negociere eliberarea membrilor batalionului Azov din oțelăria din Mariupol

Rusia nu vrea să negociere eliberarea membrilor batalionului Azov din oțelăria din Mariupol

16 Mai 2022   •   17:35
Rusia nu vrea să negociere eliberarea membrilor batalionului Azov din oțelăria din Mariupol
Sursa foto: Hepta

Rusia nu vrea să negocieze eliberarea membrilor batalionului Azov, baricadați în oțelăria Azovstal din Mariupol, pe care îi consideră criminali de război, scrie EFE.

"A face din criminalii de război ai Azov obiectul unor negocieri politice este o blasfemie faţă de istoria anului 1941, când Germania nazistă a invadat Uniunea Sovietică", a transmis Vladimir Medinski, negociatorul şef al Rusiei, pe Telegram.

Acesta acuză că membrii Azov "au târât sute de civili în tuneluri, luându-i ca ostatici", "au propus schimbarea ostaticilor civili pe hrană şi medicamente" şi "au împuşcat în spate ostatici şi civili din ţara lor".

În oțelăria Azovstal s-au adăpostit pușcași marini ucraineni, alături de membrii ai batalionului Azov, precum și civili, în timpul asediului Rusiei asupra orașului-port Mariupol. 

Rusia acuză grupările neo-naziste de pe teritoriul Ucrainei că au omorât mii de etnici ruși din Donbas după 2014, când Moscova a anexat peninsula Crimeea. 

Batalionul Azovstal este o grupare neo-nazistă, inclusă în forțele ucrainene care luptă împotriva invaziei Rusiei. Totodată, unul dintre motivele conflictului este faptul că Moscova vrea să elimine grupările fasciste de pe teritoriul Ucrainei.




 

×
Subiecte în articol: azov azovstal mariupol Rusia medinski