x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia revendică cucerirea unei localităţi din regiunea Doneţk

Rusia revendică cucerirea unei localităţi din regiunea Doneţk

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   14:20
Rusia revendică cucerirea unei localităţi din regiunea Doneţk

Rusia a revendicat astăzi cucerirea unei mici localităţi, Umanske, din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata sa se află în ofensivă, transmite AFP.

''Unităţile grupului de trupe Centru au reuşit să elibereze satul Umanskoie (Umanske, în ucraineană, n.red.) din Republica populară Doneţk'', a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Umanske, care avea 180 de locuitori înainte de începutul războiului, este situat la circa 25 km nord-vest de oraşul Doneţk.

Vineri, noul ministru rus al Apărării, Andrei Belousov, a salutat 'progresele' făcute de forţele ruse în Ucraina ''în toate direcţiile tactice''.

Belousov a spus că trupele ruse au cucerit 880 km2 începând de la 1 ianuarie 2024.

În timp ce armata ucraineană duce lipsă de muniţii şi de oameni, Rusia a lansat la începutul lui mai o nouă ofensivă în regiunea Harkov.

Forţele ruse continuă să împingă în est, mai ales în direcţia Pokrovsk, la aproximativ 30 km nord-vest de Umanske.

Kievul speră că livrările viitoare de muniţii de către Occident îi vor permite să preia iniţiativa pe frontul unde se află în retragere de câteva luni.

Statele Unite au dat undă verde săptămâna aceasta pentru ca Ucraina să lovească, sub anumite condiţii, ţinte pe teritoriul Rusiei pentru a apăra regiunea Harkov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: donetk Rusia cucerire