x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia s-a opus filmării unor scene din seria "House of Cards" la ONU

Rusia s-a opus filmării unor scene din seria "House of Cards" la ONU

de Agerpres    |    03 Iul 2014   •   20:27
Rusia s-a opus filmării unor scene din seria "House of Cards" la ONU

Producătorii serialului american "House of Cards" nu au primit autorizaţia să filmeze mai multe scene în incinta Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite din cauza unui veto al Rusiei.

Netflix, care produce serialul "House of Cards", a solicitat ONU să utilizeze ca decor sala Consiliului, unde se votează rezoluţiile în afara sesiunilor, de exemplu noaptea sau în weekend-uri, lucru pentru care era necesar acordul celor 15 ţări membre.

Serialul îi are ca personaje principale pe Frank Underwood, un congresman cinic şi fără scrupule interpretat de Kevin Spacey, şi pe soţia şi complicea lui, Claire, rol interpretat de Robin Wright.

În sediul ONU din New York s-au filmat deja lungmetraje şi producţii TV, dar niciodată în sala Consiliului. Sydney Pollack a obţinut în 2005 acordul fostului secretar general al ONU, Kofi Annan, pentru filmări la "The Interpreter", cu Nicole Kidman (o interpretă care află din întâmplare de un complot) şi Sean Penn.

ONU l-a refuzat în 1959 pe Alfred Hitchcock, care voia să filmeze câteva secvenţe din "North by Northwest", cu Cary Grant.

×
Subiecte în articol: sediu onu house of cards Kevin Spacey