x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia salută "reținerea" SUA în incidentul din Polonia. Kremlinul acuză "isteria" mai multor înalți oficiali occidentali

Rusia salută "reținerea" SUA în incidentul din Polonia. Kremlinul acuză "isteria" mai multor înalți oficiali occidentali

16 Noi 2022   •   14:25
Rusia salută "reținerea" SUA în incidentul din Polonia. Kremlinul acuză "isteria" mai multor înalți oficiali occidentali
Sursa foto: Hepta

Rusia neagă orice legătură cu incidentul din Polonia și salută "reținerea" Statelor Unite în acest caz, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Rusia nu are nimic de a face cu incidentul care s-a produs în Polonia În speţă ar trebui remarcată reacţia plină de reţinere şi mai profesionistă a părţii americane", a spus oficialul rus, care a acuzat "isteria" unor înalţi responsabili din multe ţări care au făcut declaraţii fără să aibă o idee precisă despre ceea ce a provocat explozia în Polonia".

Racheta a căzut într-un sat polonez din apropierea graniței cu Ucraina iar două persoane au fost ucise. 

Președintele Andrzej Dudar a spus că nu există 'nicio probă fără echivoc' cu privire la cine se află la originea tirului, adăugând totuşi că este vorba 'foarte probabil de o rachetă de fabricaţie rusească'. Autoritățile de la Varșovia au vrut să invoce art. 4 din Tratatul NATO pentru ca ulterior să renunțe. Totodată, Joe Biden a spus că racheta a fost lansată de forțele ucrainene. 

De asemenea, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că loviturile cu rachete asupra Ucrainei nu au lovit teritoriul polonez, acestea căzând la o "distanţă mai mare de 35 km de frontiera ucraineano-poloneză", iar analiza fotografiilor asupra fragmentelor găsite în Polonia aparțin "rachete ghidate antiaeriene provenind de la sistemul de apărare antiaerian S-300 al forţelor armate ucrainene", care se află în dotarea armatelor ambelor țări. 

"Fotografiile publicate în seara zilei de 15 noiembrie în Polonia cu fragmentele găsite în satul Przewodow au fost identificate fără echivoc de către specialişti din industria de apărare rusă ca fiind elemente ale unei rachete antiaeriene ghidate ale sistemului de apărare antiaeriană S-300 al forţelor aeriene ucrainene", a transmis instituția. 

Forțele ruse au lansat, aseară, circa 100 de rachete asupra teritoriului Ucrainei. 



R

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina Polonia sua Dmitri Peskov