x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia se jură că nu invadează Ucraina, dar propune federalizarea

Rusia se jură că nu invadează Ucraina, dar propune federalizarea

29 Mar 2014   •   12:44
 Rusia se jură că nu invadează Ucraina, dar propune federalizarea

Rusia nu are nicio intenţie şi nici interesul să treacă graniţa Ucrainei, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul emisiunii de analiză 'Vesti' a postului public 'Rossia 1', după cum relatează ITAR-TASS şi AFP.

'Noi nu avem absolut nicio intenţie şi nici interesul de a trece graniţa Ucrainei', a afirmat şeful diplomaţiei de la Moscova, în timp ce Kievul susţine că Rusia a masat la frontiera cu Ucraina aproape 100.000 de soldaţi, temându-se de o intervenţie rusă în estul rusofon al ţării .

În aceeaşi emisiune , Serghei Lavrov a mai declarat că punctele de vedere ale Rusiei şi occidentalilor cu privire la situaţia din Ucraina 'se apropie', deschizând calea unei posibile 'iniţiative comune'.

'Punctele noastre de vedere se apropie. Ultima mea întâlnire cu secretarul de stat american John Kerry la Haga şi contactele mele cu Germania, Franţa şi cu alte ţări arată că se conturează posibilitatea unei iniţiative comune care ar putea fi propusă pentru Ucraina', a afirmat ministrul rus.

Serghei Lavrov a cerut ca, în vederea unei soluţii la criza ucraineană, 'munca să fie colectivă' şi ca 'excesele în Ucraina, pe care ţările occidentale încearcă să le ascundă şi să prezinte situaţia ca normală, să înceteze'.

În context, el a sugerat o 'federalizare' a fostei republici sovietice: 'Acesta nu este un cuvânt tabu. Sunt convins că noi trebuie să insistăm asupra acesteia şi nu pentru că am avea o astfel de dorinţă, ci pentru că este o cerinţă a regiunilor din sudul şi estul' Ucrainei. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: invazie ucraina federalizare ucraina