x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova se luptă cu McDonald's. Lanţul fast-food are 440 de restaurante în Rusia

Moscova se luptă cu McDonald's. Lanţul fast-food are 440 de restaurante în Rusia

de Dan Constantin    |    24 Aug 2014   •   09:16
Moscova se luptă cu McDonald's. Lanţul fast-food are 440 de restaurante în Rusia
Sursa foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA

O serie de controale ale autorităţii ruse pentru protecţia consumatorului vizează lanţul McDonald's. În Moscova au fost închise deja patru restaurante fast food, între care şi primul McDonald's deschis după căderea Uniunii Sovietice. Acesta era considerat cel mai aglomerat restaurant din lume  al brand-ului. Ofensiva împotriva acestui lanţ de restaurante este prezentată pe larg într-un articol din Moskow Times, publicaţie apropiată de opoziţia din Rusia.

Ziarul consemnează controale în toate regiunile Rusiei, din Siberia la Marea Neagră. La Novosibirsk şi în Republica Tatarstan Oficiul Federal pentru Protecţia Consumatorului a luat măsuri similare ca la Moscova, închizând restaurantele unde s-ar fi descoperit nereguli.

Autorităţile dezmint că acţiunea este un răspuns la sancţiunile aplicate Rusiei de Statele Unite, precizând că aceste controale erau prevăzute înca din 2013.

Vladimir Jirinovski susţine închiderea magazinelor care simbolizează modul de viaţă american, declarând că ruşii ştiu să facă piroski - o specialitate de gogoşele umplute cu carne - foarte bune.

În Rusia funcţioneaza 440 de restaurante Mc Donald's. Moskow Times difuzează şi informaţia că alte branduri americane pot cade sub vigilenţa protecţiei consumatorului. Este menţionat cazul de la  Sverdlovsk, unde inspectorii au găsit că un transport de whiskey "Jack Daniels" nu respecta normele sanitare.

×