x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia şi-ar putea moderniza arsenalul nuclear ca răspuns la sistemul de atac global rapid al SUA

Rusia şi-ar putea moderniza arsenalul nuclear ca răspuns la sistemul de atac global rapid al SUA

de Agerpres    |    10 Sep 2014   •   22:03

Rusia şi-ar putea moderniza forţele nucleare strategice şi apărarea aerospaţială ca răspuns la crearea unui eventual sistem de atac global rapid de către SUA, a anunţat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează AFP.

'Răspunsul la strategia (americană) de atacuri globale rapide este de a ne moderniza forţele şi resursele strategice nucleare, rachetele strategice, forţele maritime şi aerospaţiale', a declarat Rogozin, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Rogozin, care a fost numit miercuri la şefia Comisiei militaro-industriale ruse de către preşedintele Vladimir Putin, a precizat că această modernizare nu va depăşi 'planurile deja aprobate'.

'Avem uneori impresia că cineva vrea să lanseze o nouă 'cursă a înarmărilor'. Nu ne vom angaja, evident, în această cursă. Este absolut exclus', a dat asigurări miercuri Putin, făcând referire la SUA, în cadrul unei reuniuni consacrate programului de armament rus pentru 2016-2025.

Iniţiat de administraţia Bush din 2001, sistemul de atac global rapid ('Prompt Global Strike') ar urma să fie format din arme de mare putere, dar non-nucleare, lansate din SUA şi capabile să lovească oriunde în lume în decurs de o oră.

×