x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală în sudul țării

Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală în sudul țării

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   17:15
Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală în sudul țării
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse au testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală în sudul țării, scrie AFP.

Racheta Satan are rază lungă de acțiune și a fost lansată în zona Kapustin Yar din regiunea Astrahan, pe malul Mării Caspice. Focosul a avut un impact ulterior, așa cum era planificat, în Kazahstan. Scopul a fost testarea capacității de luptă a rachetei, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. 

Operațiunea a fost notificată anterior Statelor Unite.

"Toate notificările despre lansări de rachete balistice intercontinentale şi de rachete balistice de pe submarine sunt trimise la fel ca înainte către SUA", a spus Serghei Riabkov, adjunctul șefului diplomației ruse. 

Luna trecută, înaltul oficial rus a spus că deși a suspendat participarea la Noul START, Moscova va continua să anunțe Washingtonul cu privire la testele cu rachete balistice intercontinentale și submarine. 

Vladimir Putin a anunțat, în februarie 2023, suspendarea participării la tratatul de dezarmare nucleară Noul START, din cauza tensiunilor cu Statele Unite, care sprijină militar și economic Ucraina în conflictul cu Rusia.

Dezvăluirile de documente clasificate americane

Serghei Riabkov consideră că documentele clasificate americane apărute în presă pot fi ''falsuri'' care fac parte din campania de dezinformare a SUA pentru a ''înșela'' Rusia
 "Nu avem niciun punct de vedere . Poate că este un 'fake', o intoxicare deliberată. Dat fiind că SUA sunt parte integrantă a conflictului din Ucraina şi poartă în realitate un război hibrid împotriva noastră, astfel de metode sunt posibile pentru a înşela inamicul, adică Federaţia Rus'', a spus acesta. 

Documentele privesc spionarea de către Washington a administrației de la Kiev dar și a unor state aliate, precum și detalii despre contraofensiva ucraineană. 


 

×
Subiecte în articol: Rusia sua racheta balistica