x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va construi două noi reactoare nucleare în Iran, ţară criticată puternic pentru activitățile sale nucleare

Rusia va construi două noi reactoare nucleare în Iran, ţară criticată puternic pentru activitățile sale nucleare

12 Noi 2014   •   14:31
Rusia va construi două noi reactoare nucleare în Iran, ţară criticată puternic pentru activitățile sale nucleare
Sursa foto: Rusia va construi două reactoare nucleare în Iran, ţară criticată puternic pentru activitățile sale nucleare

Rusia a semnat un contract pentru a construi două reactoare nucleare din Iran şi anunţă continuarea cooperării cu țara criticată pentru activitățile sale nucleare, potrivit theguardian.com.

Cele două noi reactoare vor fi construite la Bushehr, locul unde a fost construită şi prima centrala nucleară rusească, pornită la inceputul acestui an.

Rusia speră să extindă în continuare acordul cu Iran, pentru a include încă patru reactoare, în următorii ani. Nu a fost încă specificată locația unităților suplimentare.

"Este un punct de cotitură în dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre", a declarat şeful programului nuclear al Iranului, Ali Akbar Salehi, după ce a semnarea acordului cu Serghei Kirienko, şeful Rosatom, agenția nucleară a Rusiei, în timpul unei ceremonii organizate la Moscova. Construcția noilor reactoare vor fi monitorizate de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

Tranzactia dintre Iran şi Rusia este văzută ca încercare a Moscovei de a-şi asigura poziția pe piața iraniană.

×
Subiecte în articol: Rusia iran centrala nucleara rosatom