x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va preda Ucrainei cadavrele a 152 de luptători din oțelăria Azovstal

Rusia va preda Ucrainei cadavrele a 152 de luptători din oțelăria Azovstal

31 Mai 2022   •   16:16
Rusia va preda Ucrainei cadavrele a 152 de luptători din oțelăria Azovstal
Sursa foto: Hepta

Rusia va preda cadavrele a 152 de luptători ucraineni găsite în oțelăria Azovstal din Mariupol. Aceștia s-ar fi aflat într-o "dubă izotermă", a anunțat Ministerul Apăririi de la Moscova, citat de dpa.

"În duba, al cărei sistem de refrigerare nu funcţiona, erau depozitate 152 de cadavre. Armata și militanții ucraineni au lăsat o dubă cu cadavrele a 152 de morți în unitățile subterane din Azovstal, care au fost minate la ordin direct de la Kiev pentru a provoca Rusia", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov. El spune că geniștii ruși au descoperit mine plasate sub corpurile neînsuflețite ale soldaților.

La 20 mai 2022, ultimii luptătorii ucraineni din Azovstal s-au predat forțelor ruse după o rezistență de două luni. În total au capitulat 2.439 de combatanți, majoritatea din batalionul neo-nazist Azov, care face parte din Garda Națională a Ucrainei. 

Liderul republicii populare autoproclamate Doneţk, Denis Puşilin, a spus că va avea loc un proces al acestora, la care vor participa reprezentanți ai organizațiilor internaționale, inclusiv occidentale, dar nu a oferit detalii. Potrivit acestuia, unii dintre combatanți ar putea primi pedeapsa maximă pentru viol, tortură şi uciderea de civili.

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina azovstal