x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va răspunde “adecvat” sancţiunilor UE

Rusia va răspunde “adecvat” sancţiunilor UE

22 Mar 2014   •   11:08
 Rusia va răspunde “adecvat” sancţiunilor UE

Rusia şi-a exprimat azi regretul faţă de noile sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea şi şi-a rezervat dreptul de a-i răspunde 'adecvat' Bruxelles-ului, potrivit EFE.

'Este regretabil că Consiliul European a luat o decizie străină de realitate. Credem că a sosit vremea să revenim pe terenul pragmatic al cooperării care răspunde intereselor ţărilor noastre', a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe rus, Alexandr Lukaşevici.

Acesta a adăugat că 'partea rusă îşi rezervă dreptul de a da un răspuns adecvat măsurii luate' de Bruxelles.

Uniunea Europeană a impus vineri sancţiuni ce vizează încă 12 persoane, între care vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi doi consilieri ai preşedintelui Vladimir Putin, ca represalii pentru alipirea regiunii Crimeea la Rusia. Lista UE numără acum 33 de personalităţi ruse sau ucrainene proruse, vizate de o interdicţie a vizelor şi o îngheţare a conturilor în UE.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat vineri legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeii şi Sevastopolului cu Rusia, precum şi legea privind primirea în componenţa Federaţiei Ruse de noi subiecţi (Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol). Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat recent că decizia Moscovei este ireversibilă

×
Subiecte în articol: rusia sanctiuni rusia ue criza ucraina