x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va redeschide o staţie radar de avertizare antirachetă în Crimeea

Rusia va redeschide o staţie radar de avertizare antirachetă în Crimeea

de Agerpres    |    04 Oct 2014   •   16:24
Rusia va redeschide o staţie radar de avertizare antirachetă în Crimeea

Forţele ruse vor moderniza şi vor redeschide în Crimeea o staţie radar de avertizare antirachetă, instalată în perioada sovietică în această peninsulă din sudul Ucrainei anexată în luna martie la Rusia, a anunţat sâmbătă un înalt responsabil rus din domeniul apărării.

"Staţia radar Dnepr, desfăşurată la Sevastopol (baza Flotei ruse din Marea Neagră) va fi relansată după modernizare şi va deveni operaţională în 2016", a declarat comandantul Forţelor spaţiale şi aeriene ruse, Aleksandr Golovko, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

Desfăşurată în Crimeea în anii '70 de către autorităţile sovietice, această staţie radar a fost închiriată de Rusia de la Ucraina timp de mai mulţi ani după căderea URSS, înainte de a fi abandonată.

În iulie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia "trebuie să restaureze infrastructura militară" în Crimeea pentru "a întări apărarea ţării", în răspuns la consolidarea prezenţei NATO în Europa de Est, în special în Marea Neagră şi Marea Baltică.

Rusia va aloca mai mult de 86 miliarde de ruble (aproximativ 1,75 miliarde euro) până în 2020 pentru dezvoltarea Flotei sale în Marea Neagră, cu baza la Sevastopol, potrivit ministrului rus al apărării Serghei Şoigu.

×
Subiecte în articol: crimeea statie radar